Kotlety mielone z dodatkiem musztardy i otrębów



Kotlety mielone można zrobić na wiele sposobów..u mnie tym razem z dodatkiem musztardy i otrębów..pyszne były..
  • 1/2 kg mielonego mięsa 
  • 1 cebula
  • 2 czubate łyżki otrębów pszennych lub owsianych
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej Develey
  • ząbek czosnku
  • sól,pieprz , majeranek, wegeta
  • oliwa z oliwek 
Cebulę drobno pokroić.Mięso dokładnie wyrobić z cebulą, otrębami, musztardą i przyprawami.Z wymieszanej dokładnie masy mięsnej formować okrągłe, lekko spłaszczone kotlety. 
Na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oliwy. Kotlety smażyć na rozgrzanej oliwie po 2-3 minuty z każdej strony do lekkiego zarumienia. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec (bez przykrycia) 20-30 minut w temperaturze 170-180 stopni.




Komentarze

  1. Z otrębami jeszcze nie robiłąm, brzmi pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam wszelkie wariacje na temat mielonych kotlecików:) pycha

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.