Kotlety mielone można zrobić na wiele sposobów..u mnie tym razem z dodatkiem musztardy i otrębów..pyszne były..
- 1/2 kg mielonego mięsa
- 1 cebula
- 2 czubate łyżki otrębów pszennych lub owsianych
- 1 łyżeczka musztardy stołowej Develey
- ząbek czosnku
- sól,pieprz , majeranek, wegeta
- oliwa z oliwek
Na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oliwy. Kotlety smażyć na rozgrzanej oliwie po 2-3 minuty z każdej strony do lekkiego zarumienia. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec (bez przykrycia) 20-30 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Z otrębami jeszcze nie robiłąm, brzmi pysznie:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszelkie wariacje na temat mielonych kotlecików:) pycha
OdpowiedzUsuń