Sos Salsa Mexicana Develey można wykorzystywać na różne sposoby..u mnie tym razem był dodatkiem do zapiekanej kiełbasy.Kiełbasa nabrała dzięki temu lekko ostrego smaku..wszystko oczywiście zależy od ilości sosu..
- biała kiełbasa
- cebula
- sos Salsa Mexicana Develey
- smalec
Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem, ułożyć kiełbasę.Cebule obrać i pokroić w półplasterki.Wymieszać z sosem salsa i wyłożyć na kiełbasę.Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.Podczas pieczenia nakłuwać kiełbasę, aby usunąć nadmiar wody i tłuszczu.
Proste danie a wymiata
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne !!!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Uwielbiam taką kiełbaskę.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
a ja jem to danie w nieco prostszej formie... kroję kiełbasę na plasterki, żeby dokładniej się przysmażyła i dodaję tylko cebulę lub ewentualnie jeszcze jajko, ale już bez sosu
OdpowiedzUsuńo kurcze! jakie to proste..a wygląda genialnie! aż ślinka cieknie ;o
OdpowiedzUsuńprzy okazji zapraszam też na mojego bloga. założyłam go całkiem niedawno i dlatego zachęcam bloggerów do odwiedzenia w wolnej chwili. a nóż się coś spodoba :D
www.diymydesign.blogspot.com
pozdrawiam ;)
Pyszne danie i szybkie w przygotowaniu :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie: http://kuchniaalukasza.blogspot.com/