środa, 22 października 2014

Kiełbasa z cebulą i sosem

Sos Salsa Mexicana Develey można wykorzystywać na różne sposoby..u mnie tym razem był dodatkiem do zapiekanej kiełbasy.Kiełbasa nabrała dzięki temu lekko ostrego smaku..wszystko oczywiście zależy od ilości sosu..
Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem, ułożyć kiełbasę.Cebule obrać i pokroić w półplasterki.Wymieszać z sosem salsa i wyłożyć na kiełbasę.Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.Podczas pieczenia nakłuwać kiełbasę, aby usunąć nadmiar wody i tłuszczu.

6 komentarzy :

  1. Świetny pomysł. Uwielbiam taką kiełbaskę.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. a ja jem to danie w nieco prostszej formie... kroję kiełbasę na plasterki, żeby dokładniej się przysmażyła i dodaję tylko cebulę lub ewentualnie jeszcze jajko, ale już bez sosu

    OdpowiedzUsuń
  3. o kurcze! jakie to proste..a wygląda genialnie! aż ślinka cieknie ;o
    przy okazji zapraszam też na mojego bloga. założyłam go całkiem niedawno i dlatego zachęcam bloggerów do odwiedzenia w wolnej chwili. a nóż się coś spodoba :D
    www.diymydesign.blogspot.com
    pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne danie i szybkie w przygotowaniu :)
    Zapraszam do mnie: http://kuchniaalukasza.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.