Pomysł na chleb z dodatkiem ziół prowansalskich podpatrzyłam tutaj.Pyszny chlebek ..polecam.. Chlebek dodaję do akcji-A ty w jaki dzień świętuJESZ? .Mój dzień urodzin przypada na Święto Chleba..Możecie tutaj sprawdzić w jaki Światowy Dzień Jedzenia przypadają Wasze urodziny.
- 400 g mąki pszennej chlebowej typ 650
- 220 ml wody
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka soli
- łyżka cukru
- 3/4 łyżeczki suszonych drożdży instant
- 2 łyżki ziół prowansalskich Prymat
W momencie w którym automat wyda dźwięk świadczący o tym, że to moment na dodanie pozostałych składników, dosypać zioła prowansalskie.
Gdy chleb będzie upieczony automat wyda z siebie charakterystyczny dźwięk. Wyjąć wtedy formę z automatu i wyciągnąć z niej chleb. Przed spożyciem wystudzić.
Wygląda smacznie i zdrowo. Dziękuję za pomysł :)
OdpowiedzUsuńszkoda ze nie mam czasu na taki domowy chlebek, z przyjemnością jadłaby cała moja rodzina. :)
OdpowiedzUsuńMój ulubiony chlebek :) Dziękuję za przepis :)
OdpowiedzUsuń