Przepis na te bułki znalazłam tutaj..są proste do zrobienia..polecam..mogą być do hamburgerów i nie tylko..
Bułki przed wstawieniem do piekarnika pomalować jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka, posypać ziarnem sezamu lub makiem.Bułki piec około 15 minut na złoty kolor z opcją górnej i dolnej grzałki.Po upieczeniu wyjąć na kratkę, wystudzić.
U mnie były zjedzone z wędliną ..a także były i hamburgery..a w nich pyszny sos do hamburgerów Develey..
- 500 g mąki pszennej
- 230 g wody
- 1 jajko
- 40 g miękkiego masła
- 31 g cukru
- 11 g soli
- 8 g suchych drożdży lub 16 g świeżych
- 26 g mleka w proszku
- 1 jajko
- 1 łyżka mleka
- sezam , mak do posypania bułek
Bułki przed wstawieniem do piekarnika pomalować jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka, posypać ziarnem sezamu lub makiem.Bułki piec około 15 minut na złoty kolor z opcją górnej i dolnej grzałki.Po upieczeniu wyjąć na kratkę, wystudzić.
U mnie były zjedzone z wędliną ..a także były i hamburgery..a w nich pyszny sos do hamburgerów Develey..
Fajny pomysł na danie :-):-):-) jak dla mnie super. Wypróbuje takie buły :-)
OdpowiedzUsuńnie ma jak domowe hamburgery:) popieram w całej rozciągłości:)
OdpowiedzUsuńBardzo Ci dziękuję, że kolejny raz zechciałaś dołączyć do akcji :) Koniecznie musimy spróbować tych bułek, jak następnym razem Gabryś będzie robił burgery :)
OdpowiedzUsuń