Składniki na tortownicę o średnicy 20-22 cm
- 10 łyżek mąki pszennej
- 10 łyżek cukru
- 10 łyżek oleju
- 3 jaja
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 4-5 jabłek
- cukier puder lub mieszanka cukru pudru z mielonym cynamonem do posypania po upieczeniu
Razem ze mną piekły:
Jabłka są pyszne. :) Dziękuję za pieczenie. :)
OdpowiedzUsuńNajprostszy i najsmaczniejszy :) Dzięki za wspólne pieczenie :)
OdpowiedzUsuńGratulacje z okazji licznika :) a ciacho wręcz ekspresowe. :)
OdpowiedzUsuńDziękuję po raz kolejny za fajna zabawę. W prostocie siła jak mawiaja, super placek :-)
OdpowiedzUsuńTakie mięciutkie i pachnące... Mniam :)
OdpowiedzUsuńCzy można zamiast oleju dodać masło rozpuszczone np.?
OdpowiedzUsuńOczywiście, że można.
UsuńJaka konsystencję powinno mieć ciasto?
OdpowiedzUsuńOj dawno nie robiłam tego ciasta, ale jak widać na zdjęciach ciasto przekładane do blaszki nie jest ani za gęste, ani rzadkie, takie pół na pól.
Usuń