Kolejny przepis ..z serii zawieruszony..w sezonie można dać grzyby świeże..ja akurat robiłam z grzybów mrożonych.
- schab lub karkówka lub inne mięsa
- grzyby
- cebula
- olej do smażenia
- susz warzywny
- listek, ziele
- sól
- natka pietruszki
Mięso pociąć na plastry i rozbić tłuczkiem i usmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić.Mięso i cebulę przełożyć do rondla i podlać wodą, dodać przyprawy, grzyby.Dusić do miękkości mięsa. Na koniec dodać natkę i w razie potrzeby doprawić.
matko! co ja tu robię o 2 w nocy!? PYCHA!
OdpowiedzUsuńmoje smaki:) uwielbiam takie obiady:)
OdpowiedzUsuńNie będę oszukiwać, ale wygląda znakomicie aż się jest głodnym :)
OdpowiedzUsuń