Bitki w sosie z grzybami

Kolejny przepis ..z serii zawieruszony..w sezonie można dać grzyby świeże..ja akurat robiłam z grzybów mrożonych.

  • schab lub karkówka lub inne mięsa
  • grzyby
  •  cebula 
  • olej do smażenia 
  • susz warzywny
  • listek, ziele
  • sól
  • natka pietruszki
Mięso pociąć na plastry i rozbić tłuczkiem i usmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić.Mięso i cebulę przełożyć do rondla i podlać wodą, dodać przyprawy, grzyby.Dusić do miękkości mięsa. Na koniec dodać natkę i w razie potrzeby doprawić.




Grzyby

Komentarze

  1. matko! co ja tu robię o 2 w nocy!? PYCHA!

    OdpowiedzUsuń
  2. moje smaki:) uwielbiam takie obiady:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie będę oszukiwać, ale wygląda znakomicie aż się jest głodnym :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.