sobota, 30 sierpnia 2014

Polędwica kebabowa

Pomysł na polędwicę kebabową znalazłam tutaj..dodatkowo dodałam do przyprawy soli..ale to wedle gustu ..Taka polędwica najlepiej smakuje jak dobrze ostygnie..ale ja nie mogłam się oprzeć i musiałam spróbować od razu po upieczeniu.. widać na zdjęciu poniżej ..Polecam..mało pracy i mało składników..a efekt pyszny..

  • polędwica lub schab
  • olej 
  • przyprawa do kebaba
  • sól
 Mięso  umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą oraz przyprawą z dodatkiem soli. Zawinąć w folię i odstawić na noc do lodówki.Na drugi dzień naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Mięso wyjąc z folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 35-40 minut, co jakiś czas podlewać powstającym sosem [ ja przełożyłam mięso do rękawa i pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw].Wyjąć i ostudzić.Pokroić w plastry i podawać na zimno do kanapek .







2 komentarze :

  1. Świetny wpis! ;)))

    Pozdrawiam
    __________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.