Koltety z kalafiora

Proste, a jakie smaczne...robiłam je kilka dni temu..
  •  kalafior
  • 2 jajka
  • 1 cebula 
  • bułka tarta [3-4 łyżki +do panierowania]
  •  kasza manna [ 3-4 łyżki]
  • natka pietruszki, koperek
  • sól, pieprz, wegeta
  • 2 łyżki sera żółtego [ u mnie mozzarella]
Kalafiora podzielić na duże różyczki, wrzucić na osolony wrzątek, wyjąć po 1-3 minutach. Przełożyć do dużej miski, rozgnieść widelcem, ale niezbyt dokładnie.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do kalafiorem dodać jajka, kaszę, tartą bułkę, posiekaną zieleninę, ser i przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Masę dobrze wymieszać. Uformować nieduże kotlety (w razie potrzeby dodać bułki tartej lub kaszy) i obtoczyć w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z każdej strony do zrumienienia.







Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.