środa, 23 lipca 2014

Koltety z kalafiora

Proste, a jakie smaczne...robiłam je kilka dni temu..
  •  kalafior
  • 2 jajka
  • 1 cebula 
  • bułka tarta [3-4 łyżki +do panierowania]
  •  kasza manna [ 3-4 łyżki]
  • natka pietruszki, koperek
  • sól, pieprz, wegeta
  • 2 łyżki sera żółtego [ u mnie mozzarella]
Kalafiora podzielić na duże różyczki, wrzucić na osolony wrzątek, wyjąć po 1-3 minutach. Przełożyć do dużej miski, rozgnieść widelcem, ale niezbyt dokładnie.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do kalafiorem dodać jajka, kaszę, tartą bułkę, posiekaną zieleninę, ser i przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Masę dobrze wymieszać. Uformować nieduże kotlety (w razie potrzeby dodać bułki tartej lub kaszy) i obtoczyć w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z każdej strony do zrumienienia.







3 komentarze :

  1. Ja robię kotlety z kalafiora, ale mniej wypasione :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.