Cukinia smażona



Cukinia...smażona jak kotlet schabowy...w panierce z bułki tartej z dodatkiem płatków kukurydzianych [ lub bez płatków] i pysznych ziarenek..- Słoneczne Pola -ziarenka idealne są jako do dodatek do kanapek, sałatek, zup, dań obiadowych, deserów, musli, wypieków, panierek czy przekąsek. Mieszanka zawiera prażone ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego. jest bogatym źródłem witamin, minerałów, błonnika i kwasów tłuszczowych Omega3 i Omega6. Ziarenka wpływają korzystanie na przemianę materii oraz trawienie, wspomagają działanie układu nerwowego, pomagają obniżyć poziom cholesterolu, regulują pracę hormonów, dzięki zawartości witaminy E zwiększa elastyczność skóry.
Cukinie obrać, pokroić w plastry. Panierować kolejno w rozbełtanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej w wymieszanej z pokruszonymi płatkami i ziarenkami. Przygotowane plasterki smażyć na rozgrzanym oleju, aż nabiorą z obu stron złotego koloru. Przed podaniem osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.



Cukinia 2014Tydzień z cukinią

Komentarze