Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki z olejem rzepakowym



Lubię takie proste surówki..a oprócz tego, że są proste to i smaczne..Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..olej rzepakowy idealnie nadaje się do surówek..

  • ½ niedużej główki młodej kapusty
  •  szczypiorek 
  • kilka rzodkiewek
  • sól, pieprz
  •  sok z cytryny
  • 1 -2 łyżki oleju rzepakowego
Kapustę oczyścić i poszatkować.Rzodkiewki i szczypiorek pokroić i dodać do kapusty.Dodać sok z cytryny, sól  pieprz. Wszystko wymieszać a na końcu dodać olej i ponownie wymieszać.


Komentarze

  1. bardzo lubię takie lekkie letnie suróweczki, pycha :-)

    zapraszam do udziału w konkursie :-)
    http://kuchniaipodroze.blogspot.com/2014/06/konkurs-z-firma-graal.html

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm,.... to musiało być przepyszne....:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.