Karkówka marynowana[ marynata z olejem rzepakowym] z grilla

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni...i znów olej wykorzystałam do marynaty mięsa na grilla ..tym razem ciut inaczej..

  • karkówka 
  • 0,5 szkl.oleju rzepakowego 
  • 1 szkl.jogurtu naturalnego 
  • przyprawa grillowa
Karkówkę pociąć w plastry, lekko rozbić. Wszystkie składniki marynaty wymieszać.Plastry karkówki ułożyć w marynacie i odstawić do lodówki na kilka godzin.Grillować lub smażyć na patelni.

Grillowanie 2014

Komentarze

  1. Nabiał bardzo świetnie się sprawdza w marynatach, kwas mleko rozbija białko jak nikt inny :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.