Wytrawne gofry

Gofry..ale nie na słodko.. tym razem wytrawne..podane z sosem tysiąca wysp..Do takich gofrów ..do ciasta możemy dodać to co lubimy lub to co mamy  lodówce..

  • 1 szkl.mąki 
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól, pieprz
  • przyprawa do  pizzy
  • dowolne dodatki:
  • ogórek, pomidor, szynka, ser żółty
Szynkę , ogórek , pomidor, ser pokroić w kostkę.Mąkę wymieszać z mlekiem i resztą składników, dodać pokrojone dodatki i wymieszać.Wylewać ciasto do rozgrzanej gofrownicy i piec gofry.





Komentarze

  1. No muszę przyznać, że mnie zaciekawiłaś tym przepisem. Uwielbiam gofry i na pewno go kiedyś wypróbuje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja do tej pory zawsze jadłam gofry na słodko ;) ale twój przepis brzmi ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.