Kolejne mini rogaliki..wykonane przy pomocy rogalomanii..Jestem bardzo zadowolona z tego produktu i na pewno nie raz z niego jeszcze skorzystam...mam już w planach kolejne rogaliki..A teraz zapraszam na mini rogaliki ale z farszem z serka topionego wymieszanego z pokrojoną szynką..takie małe rogaliki są pyszne...moje córki zajadały się ze smakiem..do tego był jeszcze sos czosnkowy..
- 2,5 szkl. mąki
- 10 g drożdży
- 1,5 łyżki oleju
- 0,5 łyżki cukru
- 0,5 łyżeczki soli
- 3/4 szkl. ciepłej wody
- serek topiony
- kilka plasterków szynki
- jarzynka
- jajko do posmarowania rogalików
Serek wymieszać z drobno pokrojoną szynką i jarzynką.
Drożdże z cukrem rozpuścić w wodzie. Dodać sól, mąkę oraz olej .Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować na kształt koła. Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć farsz [ serek z szynką] i zwijać rogaliki.Uformowane rogaliki przełożyć na blaszkę i odstawić na 10 minut do podrośnięcia.Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
PYCHA !!!
OdpowiedzUsuń