Przejdź do głównej zawartości
Kotlety mielone-smażone na oleju rzepakowym
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..olej rzepakowy idealnie nadaje się do smażenia...np.pysznych kotletów mielonych..
- 50 dag mięsa mielonego
- kilka suszonych pomidorów osączonych z oliwy
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 jajka
- 2 łyżki płatków ryżowych Kupiec
- szczypiorek
- sól, pieprz
- przyprawy wedle gustu
- bułka tarta do panierowania
- olej rzepakowy do smażenia
Do mięsa mielonego dodać wszystkie składniki i dokładnie wyrobić.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano na oleju.
pyszny, swojski obiadek:)
OdpowiedzUsuńZgadza się.
Usuńwyglądają smacznie:)
OdpowiedzUsuńNie zle! Osobiscie odpuszcze sobie ta musztarde bo nie przepadam za nia, kwesita gustu. Bardzo dobry przepis :)
OdpowiedzUsuńMożna zrobić i bez musztardy..
UsuńTego jeszcze nie próbowałem, ale z chęcią wypróbuje.Dam znać jak wyszły :)
OdpowiedzUsuńCzekam więc na opinię..
UsuńZrobiłem i wyszły fantastycznie. Dzięki za przepis :)
UsuńCieszę się..
UsuńMoje ulubione kotlety. Apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńLubię taki pokarm... coś wpsaniałego... najlepszy z kapustką zasmażaną!
OdpowiedzUsuńPychotka! Moja babcia robi takie kotleciki... są wspaniałe!
OdpowiedzUsuń