Babka makowo-pomarańczowa

Jutro ostatni dzień akcji..i ostatnia babka..Prosta do zrobienia  ..nie potrzebny nawet mikser..

  • 85 g margaryny
  • 1,5 szkl. mąki
  • 3/4 szkl. cukru 
  • 1  cukier waniliowy
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 1/2 szkl.  jogurtu
  • 2 łyżki maku Kresto
  • 2 łyżki skórki pomarańczowej Gold Pak
Margarynę roztopić i przestudzić. Suche składniki wymieszać w jednym naczyniu,a mokre w drugim.Mokre  połączyć z suchymi składnikami i wymieszać. Ciasto przelać do formy i piec około 40-60 min. w temperaturze  170 stopni.

    Babki i babeczki

    Komentarze

    1. Mmm, pyszności :) W dodatku w formie róży prezentuje się niezwykle efektownie :)

      OdpowiedzUsuń

    Prześlij komentarz

    Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
    Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.