Pieczarkowy tydzień trwa ...więc są zrazy..z mielonego mięsa...z dodatkiem oczywiście pieczarek..pycha..
- 50 dkg mielonego mięsa
- 1 jajko
- cebula
- pieprz, sól
- 30 dkg pieczarek
- bułka tarta
Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć, pod koniec dodać odrobinę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem.Mięso wymieszać z jajkiem, cebulą, doprawić.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać łyżkę pieczarek, uformować kotlet okrągły lub podłużny. Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z każdej strony[ ja smażyłam we frytkownicy].
Jak zwykle same pyszności z Twojej strony, dziękuję za kolejny przepis w akcji :)
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek!!
OdpowiedzUsuń