Jajka faszerowane pieczarkami

Takie faszerowane jajka można zrobić w skorupkach od jajek lub tak jak ja w waflowych foremkach w kształcie jajek..


  • 4 jajka
  • 20 dkg pieczarek
  • cebulka
  • szczypiorek
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • waflowe foremki w kształcie jajek

Jajka ugotować na twardo. Przeciąć na połowę  za pomocą bardzo ostrego noża. Ostrożnie wyjąć jajka ze skorupek i drobno posiekać.
Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Usmażyć z cebulką na łyżce masła.Szczypiorek posiekać.Do jajek dodać pieczarki, szczypiorek i majonez. Doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie napełnić waflowe foremki lub skorupki jajek farszem.Posypać bułką tartą i smażyć na średnim ogniu aż się zrumienią.


Wielkanocne Smaki - edycja IVPieczarkowy Tydzień 2014Jajka na WielkanocPieczarkowy Tydzień 2014Wielkanocne Smaki - edycja IV

Komentarze

  1. Przypomniałaś mi, że mam jeszcze opakowanie tych wafelków, na najbliżej imprezie zostaną zużyte na bank i to chyba właśnie to nadzienie do nich trafi.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja w sumie tez zapomniałam ,że miałam jeszcze taki wafelki...a mam nawet jeszcze ..i na pewno coś znów zrobię..tylko może na słodko..

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.