Takie faszerowane jajka można zrobić w skorupkach od jajek lub tak jak ja w waflowych foremkach w kształcie jajek..
- 4 jajka
- 20 dkg pieczarek
- cebulka
- szczypiorek
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz
- waflowe foremki w kształcie jajek
Jajka ugotować na twardo. Przeciąć na połowę za pomocą bardzo ostrego noża. Ostrożnie wyjąć jajka ze skorupek i drobno posiekać.
Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Usmażyć z cebulką na łyżce masła.Szczypiorek posiekać.Do jajek dodać pieczarki, szczypiorek i majonez. Doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie napełnić waflowe foremki lub skorupki jajek farszem.Posypać bułką tartą i smażyć na średnim ogniu aż się zrumienią.
Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Usmażyć z cebulką na łyżce masła.Szczypiorek posiekać.Do jajek dodać pieczarki, szczypiorek i majonez. Doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie napełnić waflowe foremki lub skorupki jajek farszem.Posypać bułką tartą i smażyć na średnim ogniu aż się zrumienią.
Przypomniałaś mi, że mam jeszcze opakowanie tych wafelków, na najbliżej imprezie zostaną zużyte na bank i to chyba właśnie to nadzienie do nich trafi.
OdpowiedzUsuńJa w sumie tez zapomniałam ,że miałam jeszcze taki wafelki...a mam nawet jeszcze ..i na pewno coś znów zrobię..tylko może na słodko..
Usuń