wtorek, 8 kwietnia 2014

Biała kiełbasa z cebulą



Prosto, szybko i smacznie..
Kiełbasę włożyć do rondla, zalać zimną wodą. Dodać 2 łyżki smalcu i parzyć na małym ogniu bez przykrycia. Kiełbasę wyjąć, ponacinać i zrumienić na smalcu na złocisty kolor.Dodać cebulę, posypać przyprawą  i dusić na małym ogniu pod przykryciem ,aż cebula nabierze złocistego koloru.



Skład przyprawy do stekówpieprz czarny grys, papryka czerwona grys, sól morska, marchew grys, pasternak grys, pietruszka nać, cebula grys.
Zastosowanie : do steków, saszłyków, żeberek, drobiu, baraniny, wieprzowiny, sałatek, zup, dań z ryb, jaj, ziemniaków i puree.


Wielkanocne Smaki - edycja IVWielkanocne Smaki - edycja IV

4 komentarze :

  1. no masz ci los, ale mnie teraz naszło na taką kiełbaskę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś jadłam taką kiełbasę w gościach. I jak nie lubię cebuli tak w tym wydaniu zjadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zachciało mi się biegać w nocy po blogach. Teraz gdzie ja kupie białą kiełbasę?!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.