Tartaletki z dżemem i bitą śmietaną

Tartaletki ..z dżemem malinowym ..bitą śmietaną z dodatkiem białej czekolady...pycha..Śmietanę na tartaletki wykładałam przy pomocy dekoratora..nie wyszło zbyt idealnie..ale następnym razem będzie lepiej..ważne, że były smaczne.. 
  • 1 margaryna
  • 30 dkg mąki
  • 5 dkg cukru
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 1 biała czekolada
  • 0,5 l śmietany 36 % 
  • dżem malinowy
Mąkę przesiać ,wymieszać z cukrem, dodać zimną wodę wodę i margarynę .Szybko zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce .Następnie wykleić wysmarowane tłuszczem foremki do tartaletek. Na ciasto położyć folię aluminiową i wysypać na dno np. fasolę.Piec w temp.190 stopni przez 15 potem zdjąć folię z fasolkami i dopiec ciasto.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Śmietanę dobrze schłodzić i ubić w trakcie ubijania połączyć z płynną czekoladą. Zimne tartaletki wyjąć z foremek , nałożyć trochę dżemu i napełnić pianką śmietankowo-czekoladową .Odstawić do lodówki i zostawić do zastygnięcia najlepiej przez całą noc.



Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.