niedziela, 9 lutego 2014

Zrazy w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Smakowita Pajda zaskoczyła mnie po raz kolejny..pieczarki smażone na smalczyku z ziołami dużo zyskały na smaku..a gotowe zrazy były pyszne..

  • schab, polędwica
  • 50 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1-2 łyżki Smakowitej Pajdy
  • puszka pomidorów
  •  sól,pieprz, wegeta
  • mąka
Cebulę drobno pokroić , przełożyć na patelnię i zeszklić na smalczyku. Dodać pokrojone pieczarki [ kilka zostawić]. Doprawić solą i pieprzem. 
Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą.Na każdy plaster mięsa nakładać podsmażone pieczarki i zwijać roladki. Spiąć wykałaczką, obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć do gotującego się bulionu , dodać pomidory z puszki, pokrojone pieczarki i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.





Przepis bierze   udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.

4 komentarze :

  1. O...już wiem gdzie udam się na obiad, a co się będę przemęczać i sama gotować. :) Życzę Bożenko powodzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowite zraziki. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.