- 35 dkg okruchów ciast,herbatników, biszkoptów
- 4 łyżki cukru
- 8 łyżek stopionej margaryny [ około 13 dkg]
- 1 kg jabłek
- 1/2 szk.cukru
- 50 g rodzynków Kresto
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich BackMit
Okruchy ciast pokruszyć , dodać cukier i wymieszać.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać cukier, rodzynki , posiekane orzechy i wymieszać.Układać w tortownicy natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy na przemian okruchy i jabłka [sumie ma być 7 warstw -4 okruchów i 3 jabłek].Każdą warstwę skropić 2 łyżkami roztopionej margaryny.Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni.Dowolnie udekorować.
świetnie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuń