Nie było mnie kilka dni...brak wolnego czasu dalej doskwiera....a przepisów nazbierało się do opublikowania... przedświątecznych, świątecznych .itd..i sama nie wiem od czego zacząć..a może na początek ..chlebek z cebulką podsmażoną na oleju rzepakowym Rapso.Taki chlebek można upiec tradycyjnie zagniatając ciasto ,ale ja byłam ciut leniwa i do automatu włożyłam najpierw płynne składniki,a potem sypkie i drożdże..ustawiłam program 2 , a po usłyszeniu sygnału dodałam podsmażoną cebulkę.. i moja praca na tym się skończyła..
- 500 g mąki pszennej
- 1 szkl. mąki pełnoziarnistej
- 1 szkl. ciepłej przegotowanej wody
- 50 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 50 ml oleju rzepakowego Rapso
- 2 cebule
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.