wtorek, 17 grudnia 2013

Karp smażony

Tego karpia robiłam co prawda  w zeszłym roku na wigilię...zapomniałam wtedy dodać wpis....pomysł  podpatrzyłam u  Aleex..polecam..
  •  karp
  •  cebula
  •  przyprawa do ryb
  • papryka słodka w proszku
  • sól
  •  mąka
  • oliwa do smażenia
Sprawionego karpia opłukać pod bieżącą wodą i pokroić na dzwonka. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.Dzwonka ryby, posolić. Posolone kawałki karpia natrzeć przyprawą do ryb i słodką papryką w proszku. Tak przygotowane dzwonka ułożyć w naczyniu, posypać cebulką i szczelnie przykryć.Rybę odstawić w chłodne miejsce na około 8 godzin. Po upływie tego czasu strząsnąć cebulę z ryby.Rozgrzać oliwę na patelni. Dzwonka karpia obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor.

4 komentarze :

  1. Ja obtaczam zawsze w jajku i bułce.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Każdy robi wedlug własnego gustu i smaku..ale i bez jajka i bułki był smaczny..

      Usuń
  2. Widać, że gotować to Ty nie potrafisz! Gdzie przyprawa do ryb do karpia? chcesz zabić cały smak ryby?? Jedynie sól!! kawałki karpia obtaczamy w mace i smażymy na sklarowanym maśle -pychota!!!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może i nie potrafię gotować..Każdy robi według siebie ..i nikt nie każe na siłę korzystać z moich przepisów...a może Ty pokażesz co potrafisz zamiast robić kpiny z innych?

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.