Przejdź do głównej zawartości
Tego karpia robiłam co prawda w zeszłym roku na wigilię...zapomniałam wtedy dodać wpis....pomysł podpatrzyłam u Aleex..polecam.
- karp
- cebula
- przyprawa do ryb
- papryka słodka w proszku
- sól
- mąka
- oliwa do smażenia
Sprawionego karpia opłukać pod bieżącą wodą i pokroić na dzwonka. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.Dzwonka ryby, posolić. Posolone kawałki karpia natrzeć przyprawą do ryb i słodką papryką w proszku. Tak przygotowane dzwonka ułożyć w naczyniu, posypać cebulką i szczelnie przykryć.Rybę odstawić w chłodne miejsce na około 8 godzin. Po upływie tego czasu strząsnąć cebulę z ryby.Rozgrzać oliwę na patelni. Dzwonka karpia obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor.
Ja obtaczam zawsze w jajku i bułce.
OdpowiedzUsuńKażdy robi wedlug własnego gustu i smaku..ale i bez jajka i bułki był smaczny..
UsuńWidać, że gotować to Ty nie potrafisz! Gdzie przyprawa do ryb do karpia? chcesz zabić cały smak ryby?? Jedynie sól!! kawałki karpia obtaczamy w mace i smażymy na sklarowanym maśle -pychota!!!!!
OdpowiedzUsuńMoże i nie potrafię gotować..Każdy robi według siebie ..i nikt nie każe na siłę korzystać z moich przepisów...a może Ty pokażesz co potrafisz zamiast robić kpiny z innych?
Usuń