Oj dawno nie robiłam takiego swojskiego makaronu..a jak zrobiłam to zjedzony był ze smakiem...taki makaron można wykorzystać np.do zupy..Przepis z Różowej kuchni.
- 50 dkg mąki
- 4 jajka
- sól do smaku
- woda
Mąkę wysypać na stół i zrobić w nim wgłębienie.Wbić jaja, wsypać sól i wyrabiać ciasto, aż powstanie jednolita masa. Dodać odrobinę wody i zagniatać ciasto.Cienko rozwałkować podsypujac mąką .Pokroić w paski.Gotować w osolonej wodzie..
nigdy nie robiłam a w sumie to na pewno zdrowy pomysł:)
OdpowiedzUsuńDomowy najlepszy.
OdpowiedzUsuńOstatnio po raz pierwszy zrobiłam domowy makaron - jest pyszny :)
OdpowiedzUsuńPycha. Żaden makaron ze sklepu się do domowego nie umywa... :)
OdpowiedzUsuńJeśli rosół, to tylko z domowym makaronem! :)
OdpowiedzUsuń