środa, 30 października 2013

Surówka z kapusty pekińskiej



Lubię takie surówki... są one szybkie do zrobienia ...i smaczne...do surówki dodałam miodu klonowego z Anielskich Przysmaków..

  • kapusta pekińska
  • papryka czerwona
  • ogórek zielony
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu klonowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • 4-5 łyżek oliwy
Kapustę poszatkować, ogórek i paprykę pokroić w paseczki.Miód, sok z cytryny, musztardę oliwę i przyprawy wymieszać.Dodać po pokrojonych warzyw i razem wszystko wymieszać.


4 komentarze :

  1. Zainteresował mnie ten dodatek miodu klonowego, jeszcze takiego nie miałam przyjemności próbować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miód może być inny,,,ja akurat taki miałam...taki miód można kupić w Anielskich Przysmakach..polecam.
      http://anielskieprzysmaki.pl/

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.