Naszła mnie chęć na ryż z jabłkami i cynamonem...a to wszystko przez Monikę...no i cóż ..musiałam zrobić...ale okazało się, że w domu brak ryżu...do sklepu nie chciało się iść...ale były płatki ryżowe...i nawet jeszcze lepiej...płatki bardzo szybko się gotują...Jabłka dodatkowo skropiłam syropem z pigwy..można sokiem z cytryny, ale syrop z pigwy ma dużo więcej witamin niż cytryna i dodatkowo niesamowity smak i aromat...no i o alkoholu w syropie już nie wspomnę haha..
- ryż lub płatki ryżowe Kupiec
- jabłka
- syrop pigwowy
- cukier
- cynamon
Syrop z pigwy możecie kupić w Anielskich Przysmakach..Pigwa to owoc koloru żółtego wielkości jabłka.Posiada dużo witaminy C więcej niż cytryna.Ma niesamowity smak i aromat.Można go dodawać do herbaty,napojów orzeźwiających,lodów.Pigwa wzmacnia odporność organizmu, regeneruje wątrobę, wpływa korzystnie na układ pokarmowy, wzmaga apetyt, przeciwdziała wymiotom, biegunce i wzdęciom. Jest skuteczna także w leczeniu grypy i przeziębień. Surowe pektyny pigwy polecane są w profilaktyce nowotworów. Razem z pektynami usuwane są z organizmu metale ciężkie i toksyny. Obniżają również poziom cholesterolu i poziom cukru. Owoce zawierają całe mnóstwo minerałów (a trzeba dodać, że pigwa nie przyswaja zanieczyszczeń cywilizacyjnych): wapń, potas, żelazo, miedź, siarkę. Owoce pigwy zawierają także dużo witamin B1, B2, C, PP i prowitaminę A. Skład syropu :cukier, sok naturalny z owoców pigwy i pigwowca, alkohol 1,2% obj.
Ja bardzo lubię z cynamonem i tłuszczem, pycha;)
OdpowiedzUsuńZ tłuszczem?
Usuńo masz jak zwala to na Monikę:)ostatnio ciagle o sobie gdzieś czytam taka niedobra jestem:)Monika Szlązak
OdpowiedzUsuńKochana..ale ja nie napisałam ,że niedobra jesteś...a wręcz przeciwnie...jesteś super..
Usuń