Lubię surówki z kapusty i robię je co jakiś czas....ale za każdym razem staram się coś dodać, zmienić itp..Przepis na ta surówkę podpatrzyłam w książeczce Kuchnia Polska -Sałatki i surówki..
- nieduża główka kapusty
- 2 pomidory
- 1/2 pęczka koperku [nie dałam]
- 1/2 pęczka grubego szczypiorku
- kilka rzodkiewek [nie dałam]
- 1 cebula
- 2 ogórki małosolne
- 1/4 strąka czerwonej i żółtej papryki
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy, pieprz, sól [dałam sos koperkowo-ziołowy Winiary
Na zdjęciu brak pomidorów...jak wymieszałam już wszystkie składniki ..przypomniałam dopiero o pomidorach..
Zdjęcie surówki w innym świetle..
Przepis z książki Kuchnia Polska -Sałatki, surówki,
Coś ostatnio mało robię surówek, zachęciłaś mnie do eksperymentów ;)
OdpowiedzUsuńA ja ostatnio dużo eksperymentuję..
UsuńBardzo dobra, właśnie zrobiłam. :))
OdpowiedzUsuńCieszę się..
Usuń