Pizzerinki na piwie z dodatkiem warzyw

A teraz kolejna potrawa z dodatkiem piwa..tym razem pizzerinki..ale można oczywiście zrobić też pizzę.

  • 3 szkl. mąki
  • 40 g drożdży
  • 1 szkl. piwa
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy
  • sól,zioła prowansalskie
Dodatki
  • kiełbasa
  • cebula
  • ugotowana fasolka szparagowa i marchewka
  • ugotowany groszek
  • ser żółty
Piwo wymieszać z drożdżami, cukrem i 1 łyżeczką mąki,następnie dodać mąkę , olej i zioła .Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Następnie rozwałkować na grubość 5 mm .Wycinać kółka , nałożyć farsz [ wszystko razem chwilkę podsmażyć], posypać serem i piec 20 minut w temp. 180 stopni.






Tydzień z piwem w tleWarzywa Strączkowe - edycja letniaFasola w letniej odsłonie

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.