Schabowy z piwnej marynaty

Tydzień z piwem trwa..więc jest i kolejna propozycja...tym razem są to schabowe ..marynowane w piwie..

  • 60 dkg schabu
  • około 1 szkl.piwa
  • jajka
  •  bułka tarta
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, wegeta
  • zioła prowansalskie
Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Do piwa dodać drobno posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz,wegetę i zioła prowansalskie. Do marynaty włożyć kotlety i odstawić na 1-2 godziny do lodówki. Następnie obtoczyć w roztrzepanych i posolonych  jajkach, a następnie w bułce tartej i usmażyć z obu stron.
Tydzień z piwem w tle

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.