Tydzień z piwem trwa..więc jest i kolejna propozycja...tym razem są to schabowe ..marynowane w piwie..
- 60 dkg schabu
- około 1 szkl.piwa
- jajka
- bułka tarta
- ząbek czosnku
- sól, pieprz, wegeta
- zioła prowansalskie
Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Do piwa dodać drobno posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz,wegetę i zioła prowansalskie. Do marynaty włożyć kotlety i odstawić na 1-2 godziny do lodówki. Następnie obtoczyć w roztrzepanych i posolonych jajkach, a następnie w bułce tartej i usmażyć z obu stron.
super pomysł ! :)
OdpowiedzUsuńmięso marynowane w alkoholu jest bardzo kruche i smaczne :)
OdpowiedzUsuńDokładnie..takie właśnie jest ..
Usuńdziękuję za zgłoszenie przepisu do akcji :)
OdpowiedzUsuńA ja dziękuję za akcję..
Usuńkotlety wyglądają dobrze, aż chce się jeść.
OdpowiedzUsuń