piątek, 5 lipca 2013

Kotlety mielone z grzankami


Kotlety mielone...ale ciut inaczej...zamiast czerstwej bułki zrobiłam grzanki z chleba tostowego..i obtoczyłam w bułce tartej ze złocistym lnem mielonym..pycha..polecam..
  • 0,5 kg mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 2 kromki chleba tostowego
  • sól, pieprz, vegeta, majeranek
  • bułka tarta  Oleofarm
Chleb tostowy pokroić w drobną kostkę.Zrobić z niego grzanki-upiec w piekarniku lub podsmażyć na suchej patelni. Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulkę,jajko, grzanki z chleba .Wymieszać i doprawić. Formować kotlety .Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony na rumiano.

10 komentarzy :

  1. Ciekawy patent,muszę wypróbować,ja wczoraj robiłam z kalafiorem też wyszły smaczne,ale następnym razem bankowo zrobię takie z Twojej powyższej propozycji,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z kalafiorem jeszcze nie robiłam..

      Usuń
  2. baardzo lubię grzanki, ale nie mogę sobie wyobrazić jak smakuje to połączenie :) Na pewno pysznie :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki za przepis, wypróbuję na najbliższy obiad.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.