Bigosik z młodej kapusty

Pyszny bigosik czy kapuśniaczek..z młodej kapusty..ugotowany na skrzydłach z indyka..pycha..mięso z indyka można wyjąć i obrać z kości i  dodać do bigosu..u mnie było wyjęte..a potem dodatkowo podsmażone na patelni..
  • skrzydło z indyka
  • młoda kapusta
  • marchewka
  • kawałek boczku wędzonego
  • koperek
  • sol, pieprz
  • wegeta
  • ziele, listek
  • mąka
Skrzydło z indyka wraz z przyprawami zalać wodą i gotować [ ja gotowałam w szybkowarze], w między czasie poszatkować kapustę.Kapustę, pokrojoną marchewkę dodać do gotującego się rosołu , dodać skórkę z boczku.Gotować do miękkości.Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć , dodać mąkę i zrobić zasmażkę.Dodać do kapusty i jeszcze chwilę pogotować, na koniec dodać koperek.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.