niedziela, 9 czerwca 2013

Udka pieczone



Te udka robiłam jakiś czas temu..i gdzieś zawieruszyło się zdjęcie gotowych upieczonych udek..takich udek miałam dość sporo i co nieco zostało [ takich już upieczonych] ..ale oczywiście nic się nie zmarnowało..ale o tym w następnym poście..

  • podudzia z kurczaka
  • oliwa 
  • sok z cytryny
  • cebula
  • sól i pieprz, wegeta
Oliwę, sok z cytryny, pokrojoną cebulę dokładnie wymieszać, udka natrzeć marynatą i pozostawić na około 2 godziny. Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym , polać pozostałą marynatą, podlać niewielką ilością wody i piec w temperaturze 200°C przez około 1,5 godziny.

2 komentarze :

  1. Mięso, mięso, mięso, widzę, że bardzo lubisz kuchnię polską, prawda?
    dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście...pozdrawiam w ten pochmurny i deszczowy dzień..burza z gradem nawet przed chwilą przeszła..

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.