Przejdź do głównej zawartości
Zawartość większej saszetki [ znajdującej się w opakowaniu Pomysłu Winiary na Jabłecznik pod chmurką ]rozpuścić w 100 ml wrzącej wody i odstawić do wystudzenia.Zawartość mniejszej saszetki[ znajdującej się w opakowaniu Pomysłu Winiary na Jabłecznik pod chmurką ] i 4 łyżki cukru rozpuścić w 250 ml wody.Odstawić do wystudzenia.Jabłka obrać i pokroić w większą kostkę [2cm #2cm] i przełożyć do garnka.Dodać 8 łyżek cukru i gotować około 15 minut na średnim ogniu.Jabłka nie powinny się rozgotować , tylko zachować strukturę "kostek".Pod koniec gotowania dodać 150 ml wody i gotować około 2-3 minuty.Odstawić garnek z jabłkami z ognia i dodać rozpuszczoną zawartość większej saszetki.Wymieszać i odstawić do wystudzenia.Biszkopty rozłożyć w tortownicy [ średnica 24 cm].Na biszkopty przelać ostudzoną masę jabłkową i odstawić do lodówki.Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, stopniowo dodawać rozpuszczoną i wystudzoną zawartość mniejszej saszetki., cały czas mieszając.Wymieszaną masę przelać na masę jabłkową i wstawić do lodówki na około 1,5 godziny.Przed podaniem można posypać np.startą czekoladą ..u mnie posypane przyprawą do kawy i deserów ..
Nie znałam tego Pomysłu na...zapowiada się ciekawie.
OdpowiedzUsuńProsto i szybko..no i smacznie..
UsuńCiekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńPodziękowania firmie Winiary,..to ich pomysł..
UsuńSuper wygląda, robię podobnie, jest pyszny, a śmietankę ostatnio w lidlu kupuję, szybko się ubija:)
OdpowiedzUsuńSkoro bez pieczenia to i ja spróbuję :)
OdpowiedzUsuńjakie saszetki? ???
OdpowiedzUsuńSuper tylko co to za zawartość mniejsza i wieksza ktora mam rozpuścić
OdpowiedzUsuńProszę uzupełnić przepis. Co to za zawartość do rozpuszczenia . Przypuszczam ze chodzi o żelatynę.
OdpowiedzUsuńAle co mniejszej saszetki i wiekszej?co to ma byc w tych saszetkach?
OdpowiedzUsuńSaszetki znajdowały się w opakowaniu Pomysłu Winiary na Jabłecznik pod chmurką .
Usuń