Zupa z suszonych grzybów


Pyszna zupka z suszonych grzybków z dodatkiem bulionu pieczarkowego z maślaną nutą Winiary..

Włoszczyznę i cebulę oczyścić i zetrzeć na tarce i zeszklić na maśle, gdy będą  miękkie i przezroczyste, zalać  wrzącą wodą. Grzybki umyć i pokruszyć , dodać do warzyw.Dodać kostkę , sól i gotować około 20 minut na średnim ogniu.Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości. Dodać śmietanę i posiekaną zieleninę.Doprawić w razie potrzeby.

Komentarze

  1. uwielbiam taką zupkę,pamietam ją z domu jak byłam mała,pachniało w całym mieszkaniu jak sie gotowała

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A u mnie dziś tak pachniało...i o dziwo starsza córka zjadła..[ a nie lubi grzybów]..

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.