Chrupiące skrzydełka



Pyszne chrupiące skrzydełka..Na zdjęciu jedna z trzech części skrzydełka...Skrzydełka pocięłam na 3 części, i każde  z nich wykorzystałam wykorzystałam w inny sposób.

  • 1 kg skrzydełek
  • kostka rosołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • wegeta
  • mąka do panierowania
  • jajka
  • bułka tarta
Skrzydełka pociąć  tak, żeby z jednego powstały trzy kawałki ( lotki odłożyć).Obgotować je (około 10 min ) w wodzie z przyprawami.Wystudzić.Panierować w mące , roztrzepanych i doprawionych jajkach i bułce tartej.Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.Ja smażyłam we frytkownicy.

Komentarze

  1. ja bardzo lubię skrzydełka w migdałach :D apetycznie u Ciebie:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję...w migdałach jeszcze nie robiłam..

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.