Zdjęcie niezbyt idealne..ale robione było z samego rana..pastę z makreli zrobiłam dziś rano przed wyjściem do pracy..aby córki miały na śniadanie..do tej pasty użyłam oleju z pestek słonecznika. Olej ten jest bogaty w kwasy wielonienasyconych oraz witaminy E, które w dużej mierze są odpowiedzialne za obniżenie poziomu cholesterolu oraz wspomaganie i stymulowanie naszego układu odpornościowego. Olej słonecznikowy ma także szerokie zastosowanie w kosmetyce, stosowany na skórze ogranicza powstawanie zmarszczek oraz utrzymuje nawilżanie skóry.Należy stosować go na zimno jako dodatek do surówek , oraz potraw duszonych i gotowanych. Nie należy go podgrzewać do temperatury 100 stopni.
- 1 wędzona makrela
- 1 cebula
- 2-3 łyżki oleju z pestek słonecznika
- sól, pieprz
Rybę obrać z ości, cebulę drobno pokroić. Wymieszać wszystko razem dodając olej , doprawić do smaku.
Olej słonecznikowy pozyskiwany jest z najwyższej jakości ziaren słonecznika tłoczonych na zimno. Unikalna technologia zachowuje w pełni walory smakowe oraz zdrowotne naszego oleju. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych oraz witaminy E, które w dużej mierze są odpowiedzialne za obniżenie poziomu cholesterolu oraz wspomaganie i stymulowanie naszego układu odpornościowego. Olej słonecznikowy ma także szerokie zastosowanie w kosmetyce, stosowany na skórze ogranicza powstawanie zmarszczek oraz utrzymuje nawilżanie skóry.
Należy stosować go na zimno jako dodatek do surówek , oraz potraw duszonych i gotowanych. Nie należy go podgrzewać do temperatury 100 stopni.
Bez dodatku konserwantów. Trzymać w chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.
Bez dodatku konserwantów. Trzymać w chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.
proste i smaczne:)
OdpowiedzUsuńzgadza się,,,
Usuń