Przejdź do głównej zawartości
Miały być schabowe...ale zrobiłam bitki w sosie własnym..wyszły pyszne.
Mięso pociąć na plastry i rozbić tłuczkiem . Każdy kawałek obtoczyć w mące wymieszanej z ziarenkami smaku. Usmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić.Mięso i cebulę przełożyć do rondla i podlać wodą, dodać kostkę i pokrojoną marchewkę. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec dodać koperek i w razie potrzeby doprawić.
bitki to jedno z moich ulubionych dań:)
OdpowiedzUsuńA ja w sumie rzadko robię takie bitki..
UsuńJa też lubię bitki tyle że wołowe. Najlepsze z tak zwanej pierwszej krzyżowej. W lutym postaram się zrobić... Zapraszam :)
OdpowiedzUsuńJa za bardzo nie lubię mięsa wołowego..
UsuńSuper przepyszne danie😉
Usuń