Bitki w sosie własnym

Miały być schabowe...ale zrobiłam bitki w sosie własnym..wyszły pyszne.
Mięso pociąć na plastry i rozbić tłuczkiem . Każdy kawałek obtoczyć w mące wymieszanej z ziarenkami smaku. Usmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić.Mięso i cebulę przełożyć do rondla i podlać wodą, dodać kostkę i pokrojoną marchewkę. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec dodać koperek i w razie potrzeby doprawić.

Komentarze

  1. bitki to jedno z moich ulubionych dań:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też lubię bitki tyle że wołowe. Najlepsze z tak zwanej pierwszej krzyżowej. W lutym postaram się zrobić... Zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.