Stek z patelni grilowej


Przeglądając dziś swoje zdjęcia natrafiłam na kilka takich , o których zapomniałam..i po prostu muszę nadrobić swoje zaległości i wstawić zaległe przepisy..a jest trochę tego..a wolnego czasu ostatnio brak..Na początek a la steki z wieprzowego mięsa pieczone na patelni grillowej..lepsze pewnie byłyby z mięsa wołowego i z prawdziwego grilla..ale i te wieprzowe upieczone na patelni grillowej były pyszne...
Mięso pokroić na plastry , natrzeć oliwą i przyprawą do steków , piec na grillu lub na patelni grillowej.

Steki, czyli filety z najszlachetniejszych części wołowiny to przysmak rodem z Ameryki Południowej. Uznawane są przez koneserów jak również stuprocentowych mężczyzn za najlepsze danie mięsne. Grill to najpopularniejszy i najlepszy sposób na przygotowanie steku. Aby wydobyć najlepszy smak szlachetnego mięsa wołowego, wystarczy dodać do niego Stek przyprawę gruboziarnistą Prymat.
Stek „lubi" konkretny i zdecydowany smak, dlatego mieszanka Prymat zawiera zioła i przyprawy w odpowiednio grubo młotkowanej i rozdrobnionej postaci. W jej skład wchodzą: papryka słodka, gorczyca biała, majeranek, jałowiec, kolendra, pieprz czarny, rozmaryn, chili, kurkuma, tymianek, ziele angielskie, a także sól, warzywa suszone takie jak czosnek, cebula i marchew.

Komentarze