Moja młodsza córka uwielbia spaghetti ..i robię je za każdym razem ciut inaczej..tym razem w sumie nie jest to prawdziwe spaghetti..po prostu brak kilku składników w domu takich jak makaronu spaghetti, trochę przecieru , trochę koncentratu pomidorowego itd... a chęć na spaghetti była..więc trza było coś kombinować..Do tego dania wykorzystałam makaron Wielicki ..makaron nitka cięta idealnie spisał się w tej potrawie..Makaron jest bardzo smaczny.. po ugotowaniu nie skleja się ..i powiększa swoją objętość prawie czterokrotnie...Ja nie doczytałam się wcześniej , że tak powiększa swoją objętość i ugotowałam całą paczkę...i niestety na moją rodzinkę było jego za dużo...ale oczywiście się nie zmarnował ..ale o tym w następnym poście..Do tego dania wykorzystałam również olej Oleofarm, który też po raz kolejny spisał się idealnie...zaletą oleju z pestek winogron jest właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych, używany jest do sałatek, sosów, a także do smażenia i duszenia.
- 50 dkg mięsa mielonego
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 czerstwa bułka
- kostka rosołowa
- sól , pieprz, wegeta
- mąka
- cebula
- czosnek
- marchewka
- 300 ml przecieru pomidorowego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- bazylia
- makaron
- ser żółty
- olej z pestek winogron
Bożenko te Twoje obiadki są mega kuszące:)
OdpowiedzUsuńWow..dziękuję bardzo..
Usuń