Kiełbaski w papierze Saga

Przepis na te kiełbaski podpatrzyłam tutaj. Wykorzystałam również papier Saga, [który ma wiele zastosowań].Ja pocięłam papier na kawałki i wyszły takie oto pojedyncze małe kiełbaski..zdjęcie niestety tylko przed gotowaniem....po prostu zapomniałam zrobić zdjęcia po ugotowani..Kiełbaski wyszły pyszne..jeszcze kiedyś zrobię.Następnym razem dodam słoninę lub boczek ,ale pokrojony w drobną kostkę.
  • 25 dkg mięsa wieprzowego od szynki
  • 15 dkg boczku wędzonego
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki majeranku
  • sól, pieprz do smaku
Mięso oraz boczek zmielić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek i wszystko dokładnie wyrobić rękami.Rozłożyć arkusz papieru do gotowania na nim położyć rulonik z mięsa i zawinąć go wzdłuż w papier, zawiązać z jednego końca nicią i związywać ciasno co jakiś kawałek lub pociąć papier na kawałki i robić pojedyncze kiełbaski.Do garnka o płaskim dnie i szerokim ułożyć kiełbaski, podlać wodą [około 0,5 szklanki].Zagotować całość i wyłączyć.Odczekać aż przestygną.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.