Śledzie z czosnkiem i majerankiem

Proste i szybkie do zrobienia śledzie..

  • 50 dkg śledzi solonych
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 2 czubate łyżki majeranku
  • 2-3 łyżki oleju
Śledzie wypłukać i wymoczyć w mleku ok. 2-3 godziny.Wypłukać i odsączyć.Pokroić na 1 - 2 cm paski, dodać majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony. Całość dobrze wymieszać, wlać 2 -3 łyżki oleju. Przełożyć do słoika, ciasno ugnieść, dolać tyle oleju, aby śledzie były przykryte . Zamknąć słoik i odstawić do lodówki na minimum 48 godzin.

  NIE KUPUJMY ŻYWYCH KARPI! Śledziowe szaleństwa

Komentarze

  1. Tak mi narobiłaś ochoty na te śledzie,że pod koniec tygodnia je zrobię.My z Mężem bardzo lubimy czosnek,więc smak tych śledzi może być bardzo ciekawy.Już zapisuję.
    Pozdrawiam wieczornie:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.