Kisiel domowy żurawinowy

Mój mąż lubi dobrze zjeść , ale czasem ma takie "zachciewajki " np.na kisiel, budyń czy kaszkę manną..tym razem zachciało się kisielu..ale okazało się, że kisielu brak..tak więc musiałam [tzn.nie musiałam , ale chciałam] zrobić taki domowy..robiłam już kiedyś truskawkowy, a tym razem będzie żurawinowy z dodatkiem syropu żurawinowego.
  • 2 szkl.wody
  • 4 łyżki syropu żurawinowanego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 i 1/2 szkl.wody zagotować z cukrem, resztę wody wymieszać z syropem i mąką.Wlać do gotującej się wody , i zagotować ciągle mieszając.

Domowy Wyrób
Kategoria czerwona.
Tęcza Smaków 2

Komentarze

  1. żurawinowy kisiel musi mieć ciekawy smak :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bożenko prosze uzupełnij bannerek i kategrię kolorystyczna, czas daję do rana inaczej bede musiałam przepis odrzucić a szkoda !!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bozenko ...kategoria :(

      Usuń
    2. Chyba widać, że kisiel czerwony..ale już dopisałam.

      Usuń
    3. Bożenko widać oczywiście u ciebie, ale wymóg jest wymogiem. specjalnie zaznaczyłam w poście , że zależy mi na zapisywaniu ktora kategoria - uwierz mi ze ja czesto widze zielone danie a ktoś dodaje ze jest ono żółte, albo ja widze czerwone, a kategoria to fiolet... Nie jest to oczywiste zawsze, a wszystkich traktuje równo.

      Usuń
  3. Mmmm ale spałaszowałbym teraz taki kisiel :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.