wtorek, 4 grudnia 2012

Budyń kawowy


Budyń ..domowy..kawowy..


  • 2 szkl. mleka
  • 300 ml świeżo parzonej kawy
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

1,5 szkl. mleka zagotować ze świeżo parzoną kawą i cukrem. Resztę mleka wymieszać z  mąką ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlać mleko z  mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać.Gotować chwilę,cały czas mieszając.

2 komentarze :

  1. też planuje zrobić budyń kawowy, bo uwielbiam kawowy smak w każdej postaci, a niestety w sprzedaży nie ma takiego smaku budyniu a chętnie bym posmakowała, bardzo apetycznie Ci wyszedł, ma taki przyjemny kolorek, na pewno cudnie pachnie, super, pozdrawiam (nogawkuchni.blogspot.com)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla smakoszów kawy na pewno posmakuje.pozdrawiam.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.