Budyń ..domowy..kawowy..
- 2 szkl. mleka
- 300 ml świeżo parzonej kawy
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 szkl. mleka zagotować ze świeżo parzoną kawą i cukrem. Resztę mleka wymieszać z mąką ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać.Gotować chwilę,cały czas mieszając.
też planuje zrobić budyń kawowy, bo uwielbiam kawowy smak w każdej postaci, a niestety w sprzedaży nie ma takiego smaku budyniu a chętnie bym posmakowała, bardzo apetycznie Ci wyszedł, ma taki przyjemny kolorek, na pewno cudnie pachnie, super, pozdrawiam (nogawkuchni.blogspot.com)
OdpowiedzUsuńDla smakoszów kawy na pewno posmakuje.pozdrawiam.
Usuń