sobota, 1 grudnia 2012

Racuchy


Proste i szybkie do zrobienia..pyszne  posypane cukrem pudrem lub z domowym dżemem ..a do tego jeszcze kubek mleka..
  • 50 dkg mąki 
  • 3 jaja 
  • 3 szkl. maślanki 
  • 1 łyżeczka sody 
  • sól 
  • tłuszcz do smażenia 
Mąkę wymieszać z sodą i szczyptą soli, dodać jajka i maślankę.Dokładnie wymieszać. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.Podawać z cukrem, dżemem...

5 komentarzy :

  1. O racuszki, już dawno nie robiłam, zjadłabym kilka, ja dodaję jeszcze do ciasta jabłko albo ulubiony twarożek(Pilos), wychodzą pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale ochydztwo. nie lepiej zjesc schabowego lub kurczaka ??

    OdpowiedzUsuń
  3. ale ochydztwo,nie lepiej zjesc schabowego z ziemniakami i mizeria lub kurczaka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. onlymeat -ohydztwo? a kto każe Ci je robić i jeść?? zajadaj się schabowymi i kurczakiem..

      Usuń
  4. Chętnie zrobię takie racuchy,mój syn będzie zajadał się nimi,schabowe tez lubi,ale bezmięsne dania też jemu smakują.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.