Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i pora


Smacznie i zdrowo..
  • 25 dag kapusty kiszonej 
  • 1 marchewka 
  • 1 mały por 
  • 1 jabłko 
  • 2 łyżki oliwy 
  • cukier i pieprz do smaku 
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Por oczyścić, pokroić w krążki. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać z kiszoną kapustą. Doprawić do smaku cukrem i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Do szatkowania warzyw użyłam szatkownicy.


Komentarze

  1. Uwielbiam surówkę z kapusty i jabłek ale nigdy nie dodawałam pora :) Muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja w sumie to zrobiła tą surówkę pierwszy raz..i wyszła smaczna..spróbuj..

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.