Jakiś czas temu szukałam ciekawych przepisów na chleb i znalazłam ..[zapisałam przepis, ale niestety nie zapisałam gdzie ten przepis znalazłam] ale dopiero dziś skusiłam się na ten chlebek [ ja zmieniłam ciut składniki] .....i takim oto trafem kuchnia amerykańska znów zagościła w moim domu..Chlebek jest z lekką nutą słodyczy, a to za sprawą syropu klonowego ..świeżo upieczony chlebek i kubek zimnego mleka..pycha..
- 115 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 500g mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki soli
- 1,5 łyżeczki cukru
- 1,5 łyżeczki suszonych drożdży
- 50g masła
- 410 ml wody
- 3 łyżki syropu klonowego
- 50 g płatków owsianych
- 3 łyżki otrębów żytnich prażonych
.
To faktycznie ciekawa innowacja dla chlebka. Też by mi smakowało!
OdpowiedzUsuńChlebek jest troche słodki..ale pyszny..
UsuńCzy może byc syrop a agawy?
OdpowiedzUsuńMyślę, że tak.
Usuń