Chleb z syropem klonowym


Jakiś czas temu szukałam ciekawych przepisów na chleb i znalazłam ..[zapisałam przepis, ale niestety nie zapisałam gdzie ten przepis znalazłam] ale dopiero dziś skusiłam się na ten chlebek [ ja zmieniłam ciut składniki] .....i takim oto trafem kuchnia amerykańska znów zagościła w moim domu..Chlebek jest z lekką nutą słodyczy, a to za sprawą syropu klonowego ..świeżo upieczony chlebek i kubek zimnego mleka..pycha..

  • 115 g mąki pszennej pełnoziarnistej 
  • 500g mąki pszennej 
  • 1,5 łyżeczki soli 
  • 1,5 łyżeczki cukru 
  • 1,5 łyżeczki suszonych drożdży 
  • 50g masła 
  • 410 ml wody 
  • 3 łyżki syropu klonowego 
  • 50 g płatków owsianych 
  • 3 łyżki otrębów żytnich prażonych 
Wlać wodę do formy, wlać syrop klonowy , wsypać mąkę. Do jednego kąta formy wsypać sól, do drugiego cukier, do trzeciego masło. W środku mąki zrobić małe zagłębienie i wsypać do niego drożdże.Ustawić maszynę na program 1.
                                         .

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.