czwartek, 15 listopada 2012

Lekko pikantne schabowe



Zrobiłam je dziś na obiad..były pyszne..użyłam chili Marsyl, które dostałam dzięki uprzejmości  portalu Polska gotuje..jeśli ktoś lubi pikantne potrawy ..polecam..ilość chili oczywiście według uznania..a kotlety pyszne..zjedzone ze smakiem..

  • 8 plastrów schabu
  • 2 jajka
  • sól ,pieprz
  • chili
  • 2-3 łyzki jogurtu naturalnego
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Schab dość cienko rozbijamy. Jaja roztrzepać w miseczce i wymieszać z jogurtem , solą , wegeta i chili.. Wszystko dokładnie wymieszać.Mięso maczać w mące, jajkach, następnie w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. 
                                

2 komentarze :

  1. Uwielbiam pikantne potrawy, wiec jestem jak najbardziej za takimi schaboszczakami ;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne i na ostro jak lubię :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.